Διήμερο Ησυχασμού με τον Satchitananda 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016

15555706_1234752073248622_814077872_nO διήμερος ησυχασμός με τον Satchitananda αφορά:
Την Αυτοπραγμάτωση, τον Διαφωτισμό, την Ευτυχία, την Γαλήνη και την Ευδαιμονία. Την βαθύτερη κατανόηση της Ουσίας όλων των αληθινών πνευματικών παραδόσεων και μια πραγματική Εμπειρία της Αληθινής-Εαυτού-Συνειδητότητας-Παρουσίας-Κενότητας-Βούδα που είναι η Απειρη Φύση μας. Οι διδασκαλίες θα αποκαλύψουν την ουσία της Παράδοσης της μη-δυαδικότητας, όπως τις διδασκαλίες του Βούδα και Αντβάιτα Βεντάντα…
Θα μάθετε μεθόδους, πρακτικές και συμβουλές, για το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις διδασκαλίες και την πνευματικότητα στην καθημερινή σας ζωή. Σε αυτόν τον διήμερο ησυχασμό, θα υπάρχουν καθοδηγούμενοι διαλογισμοί και satsangs ( παραμονή στη Αλήθεια ) για την Αμεση εμπειρία της Συνειδητότητας-Επίγνωσης. Θα υπάρχουν επίσης, συνεδρίες με ερωτήσεις και απαντήσεις μετά από κάθε διδασκαλία, καθώς και καθοδηγούμενοι διαλογισμοί. Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί είναι ένα είδος Καθοδήγησης-Μύησης-Μετάδοσης, μέσω των οποίων «όλοι» μπορούν να βιώσουν την Αλήθεια-Κενότητα-Παρουσία-Rigpa-Επίγνωση-Brahman.

Σάββατο & Κυριακή, 17 – 18 Δεκ, 2016
10:00 π.μ. – 15:00 μμ
Σνακ, ποτά και μία ώρα γιά το μεσημεριανό που παρέχονται (για χορτοφάγους)
Οι Διδασκαλίες / Satsang είναι δωρεάν. Προτεινόμενη δωρεά για την κάλυψη του σεμιναρίου, των εξόδων του χώρου και το ταξίδι του δασκάλου (από την Κρήτη που διαμένει) είναι 20 ευρώ. Όσοι δεν έχουν την οικονομική άνεση, εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι να παραστούν.
Γλώσσες: Ελληνικά / Αγγλικά
Τοποθεσία: Tigle, Ρόμβης 20, 1ος όροφος
Μετρό: Σύνταγμα ή Μοναστηράκι
Μπορείτε να συμμετέχετε και μόνο το Σαββάτο ή μόνο την Κυριακή.
Εγκατάσταση κατάλληλη για άτομα με ειδικές ανάγκες
Κατόπιν αιτήματος διατίθενται ιδιωτικές θεραπευτικές συνεδρίες μίας ώρας.

Ο Satchitananda είναι μόνο Συνειδητότητα. Δεν υπάρχουν «ξεχωριστά άτομα» (ως σχετικός ορισμός και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα άτομο να γεννιέται ή να πεθαίνει) γεννήθηκε στην Κόρινθο στην Ελλάδα, στις 26 Ιουνίου 1967. Είναι κανείς-κανένα-πράγμα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Αληθινός Guru / Δάσκαλος βρίσκεται εντός: Συνειδητότητα-Brahman-Rigpa.
Παρ ‘όλα αυτά, κάποιοι που εμφανίζονται «ως απατηλά ξεχωριστά άτομα», πιστεύουν ότι χρειάζονται, στο αρχικό στάδιο τουλάχιστον, τον λεγόμενο εξωτερικό guru / δάσκαλο και «μερικοί από αυτούς» από την αυθόρμητη παρόρμησή τους για την εκπλήρωση του prarabdha κάρμα / πεπρωμένο τους, θα εμφανίζονται σαν να παίζουν αυτό το ρόλο.
Ως ζωντανή διαδικασία, και
«ως ρόλος» διδάσκει Jnana / Gyana Γιόγκα (η Γιόγκα της Διαφώτισης, Αυτοπραγμάτωσης, Αυτογνωσίας ), την Ουσία των Μη-Δυιστικών Διδασκαλιών, Διαλογισμό και Αντβάιτα Βεντάντα, με 28 χρόνια διεθνούς εμπειρίας. Διαβιβάζει / Μυεί και Καθοδηγεί μέσα στην Εμπειρία της Πανταχού Παρούσας Συνειδητότητας-Επίγνωσης-Brahman-Rigpa. Κατά το παρελθόν δίδαξε επίσης Χάθα, Ηλιακή, Τάντρα και Κουνταλίνι Γιόγκα.
Ως ένας ρόλος, είναι και ένας πνευματικός θεραπευτής μέσω της διαίσθησής του και της δικής του μεθόδου. Στο παρελθόν έχει μελετήσει και ασκήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες μεθόδους: Ρέικι, EFT, Pranic Healing. Προσφέρει πάντα όλες τις διδασκαλίες του και τις θεραπευτικές συνεδρίες του δωρεάν ή με «Gurudakshina», που σημαίνει ότι απλά αποδέχεται γιά την οικογένειά του οποιαδήποτε εθελοντική δωρεά χρημάτων, υπηρεσιών ή φαγητού.
Οι πρώτες πνευματικές εμπειρίες του της Συνειδητότητας-Επίγνωσης-Brahman-Rigpa και από το διαλογισμό, άρχισαν όταν ήταν 5 χρονών, όταν και ο ίδιος δεν γνώριζε καν τι πραγματικά έκανε. Ηθελε πάντα να είναι σε απομόνωση και να απολαμβάνει την Ευδαιμονία και την Ειρήνη που έβρισκε μέσα του με κλειστά μάτια ή ακόμα και ανοικτά μάτια. Σταδιακά, έγινε όλο και περισσότερο ένας ένθερμος αναζητητής της Αλήθειας και 15 ετών, ξεκίνησε μια βαθιά αναζήτηση των θρησκειών, της φιλοσοφίας και άλλων σταδιακών και μη-σταδιακών μονοπατιών της Αυτογνωσίας και της Διαφώτισης.
Οι μελέτες και πρακτικές του, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διάφορες παραδοσιακές μορφές Γιόγκα, Αντβάιτα Βεντάντα, Βουδδισμό ειδικά Θιβετανικό, Τζοκτσέν, Εσωτερισμό και Γνωστικό Χριστιανισμό, στη μοναξιά-απομόνωση αλλά και ως μέλος διαφόρων Παραδόσεων, οργανισμών, κοινοτήτων και εσωτερικών σχολών.
Επίσης, είχε καθοδήγηση, Μεταδόσεις-Μυήσεις, από αρκετούς Gurus-Δασκάλους (ειδικά από τον Σρι Ραμακάντ Μαχαράτζ) και Lamas (ειδικά από τον Νάμκαϊ Νόρμπου) κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αγαπά και έχει μια έντονη παρόρμηση να διδάσκει, να μυεί / να μεταδίδει και να εξηγεί μέσα από την εμπειρία του και τις πνευματικές του πρακτικές, τις Διδασκαλίες του Βούδδα, του Λονγκτσένπα, του Ιησού Χριστού, του Σρι Ραμάνα Μαχάρσι και του Σρι Νισαργκαντάτα Μαχαράτζ.
Ο Satchitananda έχει διδάξει, μεταδώσει / μυήσει και προσφέρει ιδιωτικές συνεδρίες θεραπείας, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1988. Οταν προσκαλείται σε οποιαδήποτε χώρα, ζητάει απλώς να καλύπτονται τα βασικά έξοδα καταλύματος / εισιτηρίων του και δέχεται μια οποιαδήποτε εθελοντική δωρεά- χωρίς να είναι ποτέ αναγκαία προϋπόθεση βέβαια – για την οικογένειά του.
Μελέτησε και εξάσκησε πνευματικές πρακτικές και διαλογισμό για 35 χρόνια μέσω της Γιόγκα, Θιβετανικό Βουδδισμό, (έως και την διδασκαλία «Χρυσό Κλειδί» της Παράδοσης Σαμπάλα Βουδδισμού ), Τζοκτσέν και Τζνάνα / Γκυάνα Γιόγκα.
Οι μελέτες και η πρακτική του ήταν συνεχής γιά όλη του τη ζωή, προκειμένου να διατηρεί τις διδασκαλίες του ζωντανές και εμπνευσμένες. Διδάσκει για να βοηθήσει «απατηλά ξεχωριστά άτομα» που υποφέρουν. Βοηθά να επισημανθεί ότι «αυτός ο οποίος υποφέρει» δεν υπάρχει και ότι ο πόνος και η δυστυχία είναι ψευδαίσθηση. Η Υπέρτατη Αλήθεια είναι Επίγνωση-Συνειδητότητα-Μακαριότητα. Ακόμα πιό σωστά Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, είναι πέρα από κάθε έννοια, αντίληψη και ετικέτα των σκέψεων.
Από το 2012, «ο ίδιος» δεν αισθάνεται ότι χρειάζεται οποιαδήποτε πρακτική. ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ «ΚΑΤΙ» που απλά ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ. Είναι μόνιμα πεπεισμένος και στην αναγνώριση της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ-BRAHMAN-RIGPA και παραμένει ως ΑΥΤΟ.
Διδάσκει με ταπεινότητα και έχει ως στόχο να καθοδηγήσει τους φίλους-«μαθητές» προς την βαθύτερη-Μη Δυιστική κατανόηση, πρώτα απ ‘όλα του Αληθινού τους Εαυτού. Να αποκαλύψει την Πανταχού Παρούσα, αλλά καλυμμένη Ευδαιμονία, Αρμονία, Ειρήνη, Παρουσία, Επίγνωση. Ο «ίδιος» δεν επιθυμεί και δεν κατέχει τίποτα εκτός από ένα παλιό αυτοκίνητο γιά τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς του. Ολες οι δωρεές είναι απλά για την πληρωμή του ενοικίου του και την διατροφή της οικογένειάς του. Δεν επιθυμεί τίποτα ούτε επιδιώκει να βρει μαθητές, ωστόσο δέχεται «μαθητές» / φίλους από συμπόνοια. Είναι παντρεμένος και ζει με απλότητα στην Κρήτη, με την σύζυγό του Σαμαντάρσανα και τις δίδυμες τρίχρονες κόρες τους Τάρα και Σαμάντχι.

Facebook: https://www.facebook.com/events/198361433952408

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Επιμέλεια:Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή

Κράτα το

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s