ΠΝΕΥΜΑ & ΤΕΧΝΗ-ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ –ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ #ΕΝΑΤΗ

 

 

Εκπομπή ΠΝΕΥΜΑ & ΤΕΧΝΗ, με σημερινό μας καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη, Καθηγητή Δερματολογίας – τ. Αντιπρύτανη – Νομικό- Πρόεδρο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα, αντιπροσωπεύοντας την καθιερωμένη στο εξωτερικό Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Κλιματοθεραπεία, γνωστές ειδικότητες που υπήρχαν και στην Ελλάδα έως και το 1952.

Η Ιαματική Ιατρική μπορεί να αποτρέψει πλήθος προβλημάτων, που αφορούν όχι μόνο στην υγεία του ατόμου που νοσεί, αλλά και στην οικονομία της χώρας του, που επιβαρύνεται με δαπάνες για την αποκατάσταση της υγείας του.

Η εφαρμογή της στην υγεία, αφορά νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε δερματολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις.

Η Ελλάδα με πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, καθώς και τη φημισμένη μεσογειακή διατροφή, είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με ποιότητα και μοναδικότητα των ιαματικών φυσικών πόρων (750 ιαματικές πηγές, εκ των οποίων οι 82 είναι ενεργές και από αυτές, οι 34 είναι αναγνωρισμένες με Φ.Ε.Κ. για θεραπευτικές χρήσεις).

Έτσι η δράση της Ιαματικής Ιατρικής καθίσταται πολύτιμη όχι μόνο για τον άνθρωπο σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας , αλλά και για την ίδια τη χώρα σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης και πηγής εσόδων.

Η βασική ιδέα είναι, οι πολλές και σημαντικές πηγές που υπάρχουν σήμερα να εξελιχθούν από Θερμαλιστικά Κέντρα σε Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής (Health Resorts), σε συνδυασμό με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που συνάδουν με το πνεύμα της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης υπηρετώντας με πίστη τον Ιπποκράτη και κάνοντας την Ιατρική αναπτυξιακό λειτούργημα, ίδρυσε την Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής.

 

Η ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα το 2015, προωθεί την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού με επιστημονικές τεκμηριωμένες μεθόδους, προβάλλοντας στον Διεθνή χώρο τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών σε συνδυασμό πάντα με το βιοκλίμα της Ελλάδας, κυρίαρχο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών.

Το έργο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής έχει διαδοθεί στο εξωτερικό θεαματικά και αποτελεί σήμερα πρεσβευτή της χώρας μας όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και του τουρισμού.

Το έργο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής αποτελεί και υποστηρικτική δράση για την οικονομία της χώρας , καθώς μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο των αστικών κέντρων αλλά και της περιφέρειας δημιουργώντας παράλληλη τοπική οικονομία, που σημαίνει παράλληλα εισοδήματα κυρίαρχα στις αγροτικές οικονομίες.

Το έργο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής είναι τόσο σπουδαίο που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, αποτελεί έναν λαμπρό Έλληνα , άξιο συνεχιστή του Ιπποκράτη, που αγωνίζεται πάντα στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, μπορείτε να απευθυνθείτε :

Κωνσταντίνος Κουσκούκης MD,JD, PhD

Τηλ: 210 6536907 –Κιν. : 6944307423

e-mail: konkouskoukis@gmail.com

Website: http://www.thermalmedicineacademy.gr

Ρεπορτάζ/Παρουσίαση : Παναγιώτα Μπλέτα Συγγραφέας/Διανοήτρια.

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή
Παραγωγή: Σταύρος Λαμπρόπουλος

Κράτα το

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s