4ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” 25 και 26 Iουνίου 2016

Το 4ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” που διοργανώνεται το Σάββατο 25 Ιουνίου και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη προσπάθεια της ομάδας Surfers4Life που πραγματοποιείται με βασικούς στόχους:

 1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων και ασθενειών.

 2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όλους όσους δοκιμάζονται.

 3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ) επιλεγμένες οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους

Το 4ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως:

 • Ενδυναμωτικές και επιμορφωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.

 • Σεμινάρια έγκριστων εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, Tai Chi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κλπ

 • Εκθεσιακός χώρος με περίπτερα με περισσότερους απο 70 εκθέτες με προιόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται αποκλειστικά με το Ευ Ζην (‘Αθληση, ευεξία και ομορφιά, θεραπεία και αποκατάσταση, διατροφή κ.λπ.)

 • Εξετάσεις με κινητές μονάδες όπως για HIV/AIDS, ΗΠΑΤΉΤΙΔΑ  B & C, ALZHEIMER, καρκίνο μαστού μέσα από ψηλάφιση κα.

 • Αθλητικές δραστηριότητες όπως spinning, zumba και fanga

 • Παιδικές δράσεις όπως face painting και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα όπως «Το χώμα και ο ρόλος του», «το μέλι και η παραγωγή του» και ασκήσεις για παιδιά που βελτιώνουν την συγκέντρωση τους.

 • Στο Ευ Ζην μπαρ, με γεύματα και χυμούς ευεξίας

 • Συναυλίες με καλλιτέχνες στη σκηνή της Τεχνόπολις

Ιδίαιτερη έμφαση έχει δοθεί στις μουσικές δράσεις του Φεστιβάλ φέτος:

Το Σάββατο 25 Ioυνίου στις 20:30, 70 performers θα μας ανυψώσουν με ένα μουσικό ταξίδι στον χώρο μέσα από κρουστά από την Βραζιλία, την Αφρική, την Μ. Ανατολή και την Μεσόγειο και με χορούς όπως στροβίλισμα, Ιαπωνικές χορογραφίες με σπαθιά κτλ.

Την Κυριακή 26 Ioυνίου στις 21:00, θα ταξιδέψουμε στον χρόνο... από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα μέσα από αγαπημένες ανυψωτικές κλασσικές μελωδίες σε συνεργασία με το Αθηναικό Ωδείο. Το σχήμα θα περιλαμβάνει 45 επαγγελματίες μουσικούς κλασσικής μουσικής και μία χορωδία 50 παιδιών.

Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ και η συμμετοχή στις περισσότερες από τις παράλληλες δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους όπως για τις Oμιλίες, Δωρεάν εξετάσεις, Παιδικές δράσεις, στην μεγάλη έκθεση και στο Ευ Ζην μπαρ.

Το εισητήριο για την συμμετοχή στα αθλήματα και στις έγκριτες συμπληρωματικές τεχνικές θα διατίθονται έναντι του συμβολικού ποσού των €10 ευρώ (ενώ θα προπωλούνται για 8 ευρώ) και η συμμετοχή σε καθεμία από τις συναυλίες θα είναι 5 ευρώ. Μειωμένα εισητήρια επίσης θα διατίθενται για φοιτητές, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους με μείωση 50%. Οι συμμετοχές σε όλες τις δράσεις για παιδιά έως 12 ετών θα είναι δωρεάν

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει το Σάββατο 25 Ιουνίου απο τις 11:00 έως τις 24:00 της Κυριακής 26 Ιουνίου.

Τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα προπωλούνται μέσω viva.gr (http://www.viva.gr/tickets/festival/4o-eu-zin-festival/), στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, στα Public και τηλεφωνικά στο 11876.

Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life:

Οι Surfers4Life είναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε την νόσο αυτή. Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1ο  Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρεις οργανώσεις. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έµπνευσης όπως τα Φεστιβάλ Ευ ζην, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, οι ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ. Η ομάδα έχει συνεισφέρει και έχει επηρεάσει θετικά πάνω από 120,000 ανθρώπους και έχει συγκεντρώσει 50,000+ ευρώ που τα έχει διαθέσει σε οργανισμούς που εμπνέουν με την δράση τους (Συλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, ΠΕΣΠΑ, Αμυμώνη και άλλους). Φέτος όλα τα έσοδα θα διατεθούν για να υλοποιήθει το όραμα της Μυρτώς Σκοτίδα που έδωσε πολλές μάχες για την υγεία της και για την υγεία όλων μας για ένα πρότυπο κέντρο που διαδίδει τα μυστικά της ευεξίας, το Σπίτι του Ευ Ζην.

 Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες:

Ιστοσελίδα εκδήλωσης: http://www.wellbeingfestival.gr

Ιστοσελίδα ομάδας:  www.surfers4life.gr

Γενικό βίντεο ομάδας:  http://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU&feature=youtu.be

Σελίδα Facebook:  https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814

Surfers στην εκπομπή Για μια Καλύτερη Ζωή: http://www.youtube.com/watch?v=OBLOasHaQTM&feature=plcp

Surfers στην Πράξη:  http://www.youtube.com/watch?v=JK0VH7Oftjk

Διάπλους Αλληλεγγύης:  http://www.youtube.com/watch?v=JJr3wZNWGN4

Φωτογραφίες:

«We were designed to be awesome. The road to awesome goes through contribution.

Who wants to be awesome? »

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s