Ταξίδι σε Ιερούς Τόπους – IΕΡΟ ΘΗΛΥΚΟ-ΘΕΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Oracle Tour: Sacred Feminine – Divine Masculine, 16-20 June 2016

Οι οδηγοί μας:

ENATH ODHGOI

Oι οδηγοί μας στη διαδρομή θα είναι η Φωτεινή Καραελευθερίου και ο Dionysus Gyr. H Φωτεινή είναι εσωτερική αστρολόγος, συγγραφέας, ρεικι master και σύμβουλος αυτογνωσίας. Εχει γράψει ένα βιβλίο με θέμα τη θεραπεία μέσα από την αυτογνωσία και ένα σχετικό με την εσωτερική αστρολογία. Θα παρέχει τις γνώσεις της σχετικά με την αστρολογία και τα αρχέτυπα των Θεών , αρσενικών και θηλυκών έτσι ώστε να αναγνωρίσουμε τις ενέργειες του ιερού Θηλυκού και του θεικού αρσενικού μέσα μας και να ποιήσουμε Ειρήνη εσωτερικά, την πηγή κάθε δημιουργίας και αγάπης εξωτερικά.

Ο Dionysus Ρene Gyr είναι ιστορικός με ειδίκευση στη μυθολογία, έχει εργαστεί σαν συγγραφέας και ερευνητής σε εκπαιδευτικά έντυπα και σχολικά βιβλία. Ο πρωταρχικός του τομέας εξειδίκευσης είναι η Ελληνική ιστορία και η μυθολογία. Κατέχει επιπλέον δίπλωμα ψυχολογίας. Θα μας παρουσιάσει αρχαίους ελληνικούς μύθους και ιστορίες και πώς ακόμα έως σήμερα μπορούμε να διδαχτούμε από τις διάφορες ιστορίες των θεοτήτων.

Πρώτη Ημέρα:

Θα ξεκινήσουμε νωρίς τη διαδρομή μας μέσα από ελαιώνες και αγροτικές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής στο πρώτο σταθμό της εκδρομής το Αμφιάρειο του Ωρωπού, το οποίο χτίστηκε για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα π.χ και το οποίο ήταν από τα μεγαλύτερα θεραπευτικά κέντρα στην αρχαία Ελλάδα και ήταν αφιερωμένο στον χθόνιο θεό και ήρωα Αμφιάραο.

ENATH ORACLE TOUR

ENATH ORACLE TOUR2

Μετά θα συνεχίσουμε βόρεια προς το χωριό Ακραίφνιο όπου θα επισκεφτούμε το ιερό του Απόλλωνα του Πτοίου, το οποίο είναι χτισμένο σε μια πλαγιά με καταπληκτική θέα στην Λίμνη Υλίκη, και μολονότι όχι τόσο εντυπωσιακό και γνωστό όπως οι Δελφοί εντούτοις ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως το μαντείο που δεν έκανε ποτέ λάθος. Ευκαιρία να ρωτήσουμε τους θεούς για ότι θέλουμε, μέσα από έναν οραματισμό/διαλογισμό.

ENATH ORACLE T..

Συνεχίζοντας βορειότερα θα προσεγγίσουμε τις Θερμοπύλες, που στην αρχαία Ελλάδα ήταν μία από τις εισόδους του Αδη , και ακόμα ένα μέρος όπου βρισκόταν ένας από τους πιο σημαντικούς ναούς της θεάς Δήμητρας. Αφού θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών θα κατευθυνθούμε προς το ιερό βουνό των Κενταύρων το Πήλιο, σπίτι του μυθικού θεραπευτή Κένταυρου Χείρωνα.

ENATH ORACLE..

Ο Χείρωνας ήταν θεραπευτής και σοφός δάσκαλος των πιο γνωστών ηρώων της αρχαίας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων …του Ηρακλή του Αχιλλέα, του Ασκληπιού, του Περσέα, του Θησέα και του Ιάσονα. Επίσης θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα αστρολογικά στο χάρτη μας που είναι ο Πλανητοειδής Χείρων, και η σημασία του για τη ζωή μας.

Aφού περάσουμε το Πήλιο θα μπούμε στην Κοιλάδα των Τεμπών, μέρος που έχει εμπνεύσει πολλούς αρχαίους ποιητές όπως τον Ησίοδο και τον Ομηρο και θα επισκεφτούμε εκεί όπου σήμερα κείται το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής παλιότερα βρίσκονταν ιερό του Απόλλωνα και της Αφροδίτης.

ENATH ORACL

Θα τελειώσουμε την πρώτη μας μέρα στην Λάρισα, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, η οποία έχει ιστορική παρουσία ήδη από το 6.000 π.χ, και σύμφωνα με την μυθολογία η Λάρισα ήταν μία νύμφη των νερών κόρη του Ποσειδώνα, στην δε αρχαιότητα υπήρχαν πολλά ιερά του Δία, της Αθηνάς, του Διονύσου, του Απόλλων και της Αφροδίτης.

Δεύτερη Ημέρα :

Μετά το πρωινό θα ταξιδεύσουμε παράλληλα με την θεσσαλική ακτή, η οποία κείται ανάμεσα στο όρος Όθρυς , κατοικία των Τιτάνων και το όρος Όλυμπος, κατοικία των Ολύμπιων Θεών. Η πορεία μας θα είναι ανάμεσα στην απαράμιλλης ομορφιάς φύση του βουνού Όλυμπος.

Θα σταματήσουμε επίσης στην βορειοανατολική πλευρά της ακτής στην Σπηλιά της Θεοπέτρας, που σημαίνει <<η πέτρα των Θεών>>, η οποία είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα παγκοσμίως. Η σπηλιά κατοικούνταν ήδη από το 170.000 π.χ. Πολλά θηλυκά εδώλια που αναπαριστάνουν διάφορες μορφές της Αφροδίτης έχουν βρεθεί εκεί.

ENATH ORA

H επόμενη μας στάση θα είναι η πόλη της Καλαμπάκας, η πύλη στα Μετέωρα. Ερείπια ενός αρχαίου ναού του Απόλλωνα έχουν βρεθεί εκεί, μερικά από τα οποία έχουν ήδη εγκωλπιστεί στους τοίχους του Ιερού Ναού που είναι αφιερωμένος στην Παρθένο Μαρία. Αφού απολαύσουμε το μεσημεριανό μας δίπλα στο Ναό θα επισκεφτούμε τα Μετέωρα.

Mετά από τα Μετέωρα θα κατευθυνθούμε προς την οροσειρά-ραχοκοκαλιά της Ελλάδος την Πίνδο στην μυθική περιοχή της Ηπείρου, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην πόλη των Ιωαννίνων.

ENATH ORACL.

Tρίτη Ημέρα:

Mετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Ιωαννίνων και αργότερα το μαντείο της Δωδώνης, δεύτερης σημασίας μετά από αυτό των Δελφών, ήδη γνωστό ως πνευματικό κέντρο από το 2000 π.χ

ENATH ORACLE

Σειρά στην διαδρομή μας έχει ο Μεσοπόταμος και το Μαντείο των Νεκρών στην συμβολή των ποταμών Αχέροντα και όπου πιστεύονταν ότι ήταν η είσοδος του Αδη, εκεί όπου υπάρχει Ναός αφιερωμένος στον Πλούτωνα (Αδη) και την Περσεφόνη, ένα από τα πιο γνωστά ιερά της αρχαίας Ελλάδας. Από κει θα συνεχίσουμε προς την Πρέβεζα, η οποία ήταν γνωστή με το όνομα Βερενίκη στους αρχαίους χρόνους και αν ο χρόνος μας επιτρέψει θα σταματήσουμε στους πρόποδες του βουνού σε ένα αρχαίο ναό αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Θα επισκεφτούμε τον ναό του Απόλλωνα στην περιοχή του Ακτιου , η οποία στα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή και για ένα φεστιβάλ προς τιμήν του Θεού.

ENATH ORACLE TOUR..

Από κει θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η οποία ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για τους μάντεις της . Θα επισκεφτούμε την αρχαία πρωτεύουσα του Νομού το χωριό σήμερα Στράτο , όπου υπάρχει ναός του Διός και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον Αχελώο ποταμό επισκεπτόμενοι επίσης το φαράγγι της Κλεισούρας , όπου και θα δούμε και δυο παλιά μοναστήρια , καθώς και τα ερείπια ενός παλιού βενετσιάνικου πύργου.

Θα κατευθυνθούμε στην πόλη του Μεσολογγίου και στη συνέχεια με κατεύθυνση ανατολικά στην αρχαία πόλη Καλυδώνα, που πρωτοκατοικήθηκε το 3000 π.χ , γνωστή για το μύθο του Καλυδώνιου Κάπρου

Από κει ανατολικότερα στην ιστορική πόλη της Ναυπάκτου, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, αφού εχουμε απολαύσει ένα υπέροχο δείπνο στο ιστορικό λιμάνι της πόλης.

Περσεφόνη – Lady Venus – Mαρία Μαγδαληνή

ENATH IERO

Για αιώνες η ενέργεια του Ιερού Θηλυκού ήταν καταπιεσμένη και κρυφά ταυτισμένη με την αναπαραγωγή και την συντήρηση της πατριαρχικής κοινωνίας που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την αρσενική ενέργεια .

Αντιθέτως η παρανόηση αυτή ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ αυτών των ενεργειών (αρσενική-θηλυκή) είναι ο λόγος που τελικά υπονομεύτηκε ολόκληρος ο πλανήτης και απέφερε σε αυτόν μόνο πολέμους.

Το ταίριασμα αυτό τόσο βολικό για τους αρχαίους Ελληνες και τον πατριαρχικό πολιτισμό τους αποτυπώθηκε στο ταίριασμα της Αφροδίτης με την Αρη το θεό του πολέμου, και μάλιστα σε έναν παράνομο δεσμό με καρπό του έρωτά τους την θεά Εριδα (στην αστρολογία ο αστεροειδής αυτός αυτή την περίοδο είναι σε στενή σύνοδο με τον Ουρανό προκαλώντας στον Κριό που κυβερνάται από τον Αρη διαμάχες παντού ανά τον κόσμο) . Στη βάση της σχέσης λοιπόν ο σπόρος ήταν η διαμάχη και αυτό έγινε 2500 χρόνια πριν περίπου και οδήγησαν μια ανθρωπότητα στους πολέμους , διότι η αρσενική ενέργεια μάχεται με μεθόδους επιβολής και η θηλυκή επιζητά την ειρήνη και όταν φυσιολογικά δεν μπορεί να την βρει τότε κρύβεται.

Η άλλη κρυφή αλλά όχι πια και περισσότερο καταστροφική συνέπεια είναι η λεηλασία των πόρων της Γαίας. Αυτά οδήγησαν την καταβύθιση της αληθινής θηλυκής ενέργειας στον Αδη. Ολοι έχουμε μια Περσεφόνη μέσα μας, κρυμμένη, που αντιπροσωπεύει την θηλυκή θεά, που είναι θαμμένη στα κατάβαθα του ΕΙΝΑΙ μας, που είναι συμβολικά στο σώμα μας, ο χώρος της κοιλιάς του Ιερού Κέντρου εκεί που κατοικεί ο Πλούτωνας (στην αστρολογία το κάτω μέρος της κοιλιάς κυβερνάται από τον Σκορπιό). Αιώνες βρίσκονται εκεί θαμμένα και καταπιεσμένα συναισθήματα, θυμού, αλλά και πάθους, αγάπης μα και μίσους, ζήλιας και φθόνου. Η κόλαση βρισκόταν μέσα στο <<σώμα μας>> και την ονομάσαμε <<Κακό ή Κακά>>
Ομως οι καιροί άλλαξαν και το Ιερό Θηλυκό επέστρεψε . Η Γαία αποφάσισε για τα παιδιά της να μετα-κινηθεί και Γαία δεν είναι άλλη από την Lady Venus, την θεική Μητέρα, τη Δίδυμη Φλόγα του Sanat Kumara, του Κυρίου του Κόσμου. Αποφάσισε λοιπόν η Γαία να μεταφερθεί στην 5η διάσταση (5 είναι ο αριθμός της Αφροδίτης) και να αποκαλυφθεί, να αναστηθεί και να καλέσει τα παιδιά της σαν Μητέρα-Τροφός-Γυναίκα και Αδελφή να την υποδεχθούν μέσα τους πρώτα. Να αποδεχθούν πως είναι παιδιά της και να δεχθούν να αναγεννηθούν σε μία νέα συνειδητότητα Αγάπης και Ομόνοιας και Ειρήνης. Ανδρες και Γυναίκες διότι για την θεική μητέρα Lady Venus είμαστε όλοι θεικά παιδιά της.

Κάποιοι άκουσαν το κάλεσμα της και δέχτηκαν το σπόρο της Αγάπης, κάποιοι καθυστερούν, μα δεν υπάρχει βιασύνη. Η αποδοχή της Γαίας, της Μητέρας μέσα μας είναι η αποδοχή του Σώματος, των αισθημάτων μας και της Αγάπης- ως μοναδικής κατάστασης της Υπαρξης .
Στον καταπιεσμένο Ιερό Κέντρο μέσα μας άναψε η φωτιά και προσκαλεί το Ιερό Αρσενικό να έρθει να ζεσταθεί και να αγαπηθεί, όχι να ελεγχθεί. Αυτή τη φορά εν ειρήνη με αγάπη σαν κεχρισμένος Χριστός, οχι να βασανιστεί ή να πληγωθεί βλέπετε όλες οι θρησκείες θέλουν όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλλου υποταγμένους και αποκομμένους. Οταν όμως το το θεικό Αρσενικό σκύψει και αντιληφθεί πως στο Ιερό Κέντρο, το περιμένει η Αγάπη και η Στοργή θα επιστρέψει σαν άλλος Χριστός/Θεός Ηλιος/Δίας/Ρα στην αιώνια Γυναίκα, στην Magdalene που πλέον είναι το νέο ιερό αρχέτυπο Μάνα-Αδελφή-Σύντροφος γιατί το Ιερό Θηλυκό εμπεριέχει τα πάντα και το θεικό αρσενικό οφείλει να αναγνωρίσει μέσα του πως δεν είναι δυνατόν να επιλέγει κατά το δοκούν κάθε φορά τί απ όλα θα πάρει αλλά να αποδέχεται το θηλυκό εξ΄ολοκλήρου…http://www.beyoursun.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s