Athena SHAKTIfest Awakening the Feminine Divine 10-12 Ιουνίου, 2016

athena shakti fest program

Χορηγός επικοινωνίας  ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση

Ένα πρωτότυπο συνέδριο/εορταστικός κύκλος/φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο που θα εστιάζει στις ποιότητες τηςΘηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας όπως αυτή εμφανίζεται διαχρονικά μέσα από διάφορες πνευματικές και φιλοσοφικές παραδόσεις. Συγκεκριμένα το Athena SHAKTIfest θα φιλοξενήσει διεθνείς δασκάλους Γιόγκα, Τάντρα, Βουδισμού, Διαλογισμού, Αρχαίων και Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, καθώς και μουσικούς μεγάλης γκάμας στο Zen Center στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό κομμάτι, και ακολούθως σωματική πρακτική όπως χορό, κίνηση, ασκήσεις γιόγκα, και διαλογισμό.

Τιμητικά το όνομα της εκδήλωσης παραπέμπει στην φωτεινή μας πόλη και την ανάδοχο θεά της σοφίας, Αθηνά, καθώς… και στην Ταντρική λέξη SHAKTI που εκφράζει την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του κόσμου. 

Το τριήμερο συνέδριο περιλαμβάνει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα με Έλληνες και διεθνείς δασκάλες και δασκάλους, καθώς και καλλιτέχνες που θα μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι μάθησης, διαλογισμού, σωματικής/ γιογκικής κίνησης που σκοπό έχει να αφυπνίσει μέσα μας την αστείρευτη πηγή δημιουργικής έμπνευσης, και θείας Συνειδητότητας.

Τι θα περιλαμβάνει το 3ήμερο πρόγραμμα;

Θα συναντήσετε την επαναστάτρια γιογκίνι Uma DismoreTuli, που είναι η συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου «ΥoniShakti» το οποίο τολμά να προτείνει μια νέα προσέγγιση στη Γιόγκα. Αναλύοντας το τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη (της μόδας) πρακτική της Γιόγκα συνεχίζει να υποβιβάζει την πραγματική δύναμη της γυναίκας, η Uma μέσα από το βιβλίο της προτείνει ένα ξεχωριστό μονοπάτι για την ανάκτηση της γυναίκειας δύναμης/shakti μέσω μιας προσωπικής εξατομικευμένης πρακτικής στη Γιόγκα.

Η Uma θα μας μιλήσει για τα βασικά στάδια αλλαγής δυναμικής στη ζωή μας, όπως συμβολίζονται από τις 10 κυριότερες Θεές του Πάνθεου της Γιόγκα/Ινδουϊσμού, τις Δέκα Mahavidyas aha=μεγάλη, Vidya=γνώση).

Μέσω της κίνησης και πρακτικής, της ποίησης και αναφοράς  σε ένα απόκρυφο κείμενο της Τάντρα, την «Devi Gita«, ο Christopher Gladwell, – ένας πραγματικά αφοσιωμένος πιστός της Shakti -εμπνευσμένος ποιητής, γιόγκι, δάσκαλος της Τάντρα και συγγραφέας του θαυμάσιου βιβλίου «Engaged Yoga»,  θα δώσει σάρκα και οστά στην ιδέα της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας.

Η Helen Fost θα μας οδηγήσει μέσω πρακτικών διαλογισμού και ασκήσεων με παρτενέρ εμπνευσμένες από την θηλυκή δύναμη Dakini του Θιβετανικού Βουδισμού ώστε να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το φόβο και το θυμό μας σε συμπόνια, καθώς η Lama Mariangela θα ανοίξει τον κύκλο επικαλώντας την Τάρα, την Bodhisattva της συμπόνιας, μητέρα όλων των ενσαρκώσεων του Βούδα.

Η Shakila Ιωάννα Μπράτη και η Τίνα Μυντζ Ζυμαράκη θα μας βοηθήσουν να νοιώσουμε στο σώμα μας την ενέργεια της  Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας μέσω βιωματικών σεμιναρίων κίνησης και διαλογισμού.   

Στην διάρκεια της πρακτικής με άσανα με τη Βιβή Λέτσου, θα «θυμηθούμε» τι σημαίνει να εμπνεόμαστε από την ενέργεια της Θεάς Αθηνάς, της οποίας η Shakti/δύναμη της αγνότητας, της ομορφιάς και της σοφίας παραμένει ζωντανή σε κάθε έναν από εμάς σήμερα. Μουσική, κίρταν, τραγούδι και χορός θα ολοκληρώσουν τον κύκλο αυτής της εμπειρίας της επαν-αφύπνισης  της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας στις καρδιές μας. Γίνετε μέλη μιας ομάδας ΚΑΘΑΡΗΣ &  ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  για να ανυψώσουμε την ενέργεια του ΠΛΑΝΗΤΗ μας και να συντονιστούμε αρμονικά με την Καρδιά της Μητέρας ΓΗΣ στις 10-12 Ιουνίου.

Οι εισηγητές με αλφαβητική σειρά είναι:

Uma DinsmoreTuli, Εκπαιδεύτρια Γιόγκα, Συγγραφέας του βιβλίου «Yoni Shakti»

Christopher Gladwell, Δάσκαλος Γιόγκα, Συγγραφέας του βιβλίου «Engaged Yoga»

Helen Fost, Δασκάλα Διαλογισμού

Βιβή Λέτσου, Διευθύντρια του NYSY Academy, Δημιουργός της Αbhaya Yoga

Λάμα Μαριάντζελα, Tibetian Buddhist Lama, Athens Buddhist Center

Laura Shannon, Δασκάλα Γυναικείων Χορών

Shakila Ιωάννα Μπράτη, Ενεργειακή θεραπεύτρια, Συγγραφέας, Καθοδηγήτρια κύκλου γυναικών «Blossoming Goddess»

Τίνα Μυντζ Ζυμαράκη Δασκάλα Γιόγκα & Συντονίστρια του Athens Women’s Circle

 

Τι: Athena SHAKTIfest

Πότε: 10-12 Ιουνίου, 2016

Που: ZEN Center Athens, Βασιλικής & Λιμπονά 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα

Διοργάνωση: NYSY Studios

Πως: Κράτηση θέσεων: email: info@nysystudios.com, www.nysystudios.com

Για περισσότερες πληροφορίες, υλικό και φωτογραφίες, παρακαλούμε ως έρθετε σε επαφή με τους αντιπροσώπους του NYSY Studios

NYSY Studios

Νίκης 25, Σύνταγμα

τηλ. 210- 32.32.004

Email: info@nysystudios.com

http://www.nysystudios.com

.

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s