Πνεύμα και Τέχνη Παναγιώτα Μπλέτα Σταύρος Μπένος ΔΙΑΖΩΜΑ

Εκπομπή ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ, με σημερινό καλεσμένο μας τον Σταύρο Μπένο, ιδρυτή του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, που έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το πλούσιο έργο του στη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Θέμα της εκπομπής είναι : Η επίδραση των πολιτιστικών μας μνημείων στον σύγχρονο πολιτισμό.
Ο Σταύρος Μπένος κουβαλώντας στην πλάτη του τεράστια εμπειρία στον χώρο του πολιτισμού , από τη πολιτική του καριέρα, αλλά και μεγάλα επιτεύγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα λεγόμενα ΚΕΠ, αποφασίζει κάποια στιγμή να διοχετεύσει όλη του την γνώση και εμπειρία σε ένα σωματείο που το ονομάζει ΔΙΑΖΩΜΑ με σκοπό την διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα.
Το Διάζωμα αποτελεί …σήμερα ίσως το πιο αποτελεσματικό σωματείο πολιτών και επιστημόνων οι οποίοι μελετούν, αναδεικνύουν και μας παραδίδουν τα αρχαία θέατρα της χώρας, αληθινά κοσμήματα, μέσα από διαφανείς και απλές διαδικασίες χρηματοδότησης , που ουδεμία σχέση έχουν με το κράτος, γιατί στηρίζονται στον εθελοντισμό και τις ιδιωτικές χορηγίες.
Το Διάζωμα έχει αποτελέσει case study σε πανεπιστήμια και οργανισμούς του εξωτερικού, για την πρωτοπορία του, την αποτελεσματικότητα του , καθώς και τη σύνδεσή του με την αστική και περιφερειακή οικονομία της χώρας.
Και εμείς ευχόμαστε αυτό το θαυμάσιο έργο να βρει μιμητές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορούμε να προσδοκούμε στην παραγωγή μιας καινούργιας, πιο εξελιγμένης πλατφόρμας κουλτούρας της Δημοκρατίας…
Ο στόχος της εκπομπής είναι να αιμοδοτήσουμε με καθαρό πνεύμα τον πολιτισμό μας, προκειμένου να προάγει τη δημιουργία σε ψυχικό αντίκρισμα για τον άνθρωπο.

Ο πολιτισμός για μένα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων αυτών, καθώς προσδιορίζει τη μήτρα από την οποία προερχόμαστε και στη οποία επιστρέφουμε….https://enalatv.wordpress.com

Παναγιώτα Μπλέτα
Συγγραφέας –Διανοήτρια
E– mail : bletas.p1@gmail.com
http://new-deal.gr/author/bleta/
http://now24.gr/panagiota-bleta-o-pne…
Facebook/Twitter : Panagiota Bletas

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή
Παραγωγή: Σταύρος Λαμπρόπουλος

Advertisement

One thought on “Πνεύμα και Τέχνη Παναγιώτα Μπλέτα Σταύρος Μπένος ΔΙΑΖΩΜΑ”

  1. Μ,ΑΡΕΣΗ Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΑΣ; ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΕΝΟ :

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s