ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ ΕΝΑΤΗ

Ο στόχος της εκπομπής είναι να αιμοδοτήσουμε με καθαρό πνεύμα τον πολιτισμό μας, προκειμένου να προάγει τη δημιουργία σε ψυχικό αντίκρισμα για τον άνθρωπο.

Γεννήθηκα στην Λακωνία. Μεγάλωσα στο Χαλάνδρι. Ούσα ανήσυχο πνεύμα, συνέχισα με σπουδές στην Νέα Υόρκη. Κεντρώθηκα με το τεχνοκρατικό στοιχείο , καθώς οι σπουδές και του πρώτου πτυχίου και του μεταπτυχιακού αφορούν επιστήμες που έχουν να κάνουν με την αγορά, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Τα επαγγελματικά χρόνια που ακολούθησαν… επικεντρώθηκαν σε αυτό το κομμάτι. Υψηλές διοικητικές θέσεις, μεγάλα projects, τα περισσότερα συνδυασμένα με την κοινή ωφέλεια, όπως η γραμμή ενημέρωσης των σεισμόπληκτων το 1999 -0800 18000, η γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών 1464 και άλλα, καταλήγοντας επιχειρηματίας η ίδια. Ταυτόχρονα μπαίνω στη πολιτική- Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου-Υποψήφια Νομάρχης Λακωνίας. Έρχονται οι πρώτες διακρίσεις : Δημιουργία μου το ΚΕΠ Χαλανδρίου –Το πρώτο δημοτικό ΚΕΠ στην Ελλάδα. Μεγάλη υπερηφάνεια. Αρκετές δημοσιεύσεις. Αργότερα όλα αυτά μετουσιώθηκαν σε πολιτικά και οικονομικά δοκίμια (ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ- ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ- ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ), σε πολιτική και οικονομική αρθρογραφία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εκείνη όμως η φωνή μέσα μου που δεν έλεγε να σιγάσει, ήταν η ποιητική μου φυσιογνωμία. Αποδέχτηκα την ποιητική μου φύση με πολύ συστολή στην αρχή, μέχρι που κατέληξα σε τέσσερις ποιητικές συλλογές σήμερα (ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΗΓΗΣΕΙΣ- UNFUCK THE WORLD-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ-UNFUCK GREECE). Η τελευταία μάλιστα πήρε τον τίτλο του ομώνυμου πλακάτ UNFUCK GREECE, που κατέβασα σε διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, όταν πληγωνόταν η πατρίδα μας, με αποτέλεσμα να γίνει viral και να καταλήξει ως ένα από τα κεντρικά μηνύματα στις συναυλίες των U2 τον Μαιο του 2015.

Τον τίτλο συγγραφέας/διανοήτρια, τον απέκτησα κατόπιν των αλλεπάλληλων πειραματισμών μου με την διανόηση, στο επίπεδο της ιδεολογίας μου, της γνώσης , των εμπειριών μου, και της προσφοράς μου στο κοινωνικό σύνολο.

Ο πολιτισμός για μένα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων αυτών, καθώς προσδιορίζει τη μήτρα από την οποία προερχόμαστε και στη οποία επιστρέφουμε.

Παναγιώτα ΜπλέταΣυγγραφέας –Διανοήτρια

Email : bletas.p1@gmail.com

http://new-deal.gr/author/bleta/

http://now24.gr/panagiota-bleta-o-pnevmatikos-kosmos-ofili-na-epitithete-apenanti-stin-gketopiisi-tou-anthropou/

Facebook/Twitter : Panagiota Bletas

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Παραγωγή: Σταύρος Λαμπρόπουλος
Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s