Ιούλιος

Το φετινό το καλοκαίρι, δεν έχει αποφασίσει αν θα έρθει ή θα φύγει. Έτσι όπως βρέχει και φυσσάει, έφτασε κιόλας ο Ιούλιος και ακόμα με τις ομπρέλες πηγαινοερχόμαστε.  Ο Ιούλιος  γνωστός ως η καρδιά του καλοκαιριού,  συνήθως μας φέρνει ζέστες, μπάνια, ξενοιασιά, διακοπές, ειδιλιακές παραλίες και άλλες πολλές τέτοιες εικόνες κατά νου.

ΕΝΑΤΗ under_the_sea_by_tinalouiseci

Ωστόσο φέτος δεν είναι ακριβώς αυτές οι εικόνες που βιώνουμε, λόγω καιρικών και άλλων γενικότερων και ειδικότερων συνθηκών. Παρόλα αυτά το ότι ο Ιούλιος θα είναι θερμός έστω και με το ζόρι, το εξασφαλίζουμε σε επίπεδο  οικονομικοπολιτικοκοινωνικών εξελίξεων.   Εξασφαλίσαμε  τη θέρμη, αλλά  μας λείπει η απαραίτητη καλοκαιρινή ξενοιασιά, με τόση αναμπουμούλα που γίνεται γύρω μας. Ακόμη κι αυτό παρακάμπτεται με καλή θέληση.  Βαδίζοντας το μονοπάτι της ξενοιασιάς επιλέγουμε να μην σπαταλάμε την ενέργεια μας με περιττές συζητήσεις και αντιθέσεις,  να μην πέφτουμε θύματα της κάθε  προπαγάνδας που ακμάζει στις μέρες μας, ώστε να μείνουμε ανέπαφοι ανεπηρέαστοι, στη θετική διάθεση μας, στις αρχές μας και στις πεποιθήσεις μας.

Ως συνειδητά όντα δεν περιμένουμε λόγια της τελευταίας στιγμής για να διαμορφώσουμε την άποψη μας, αλλά με την μελέτη μας και την έννοια μας για όσα μας αφορούν, έχουμε ήδη πάρει τις αποφάσεις μας. Ο καθένας μας σύμφωνα με την συνειδητότητα του, ξέρει που τάσσεται και που όχι, σχετικά με ζητήματα οικονομικά-εσωτερικής-εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Άρα δεν χρειάζεται ούτε να προσπαθήσουμε να  πείσουμε τον διπλανό μας αν κρίνει σωστά η λάθος ούτε να δεχτούμε το αντίστροφο.

Μπορούμε απλά να χαρούμε τον τόπο και το κλίμα μας, κάτι το οποίο θέλω να πιστεύω όλοι εκτιμούμε. Αν δεν προχωρήσουμε σε μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και ρήξεις θα είναι και αυτό ένα καλό μήνυμα για τους κυβερνώντες του εσωτερικού ή της ευρωπαϊκής ένωσης, που τεχνιέντως μας θέτουν διχαστικά διλήμματα της τελευταίας στιγμής, επιδιώκοντας προφανώς τον διχασμό και την παραπλάνηση μας.

Ευχόμαστε λοιπόν με σύνεση καλό  μήνα  και καλό καλοκαίρι, το οποίο ακόμα κι αν αργεί να έρθει, καλούμαστε εμείς να το φέρουμε, πρώτα στον εσωτερικό μας κόσμο.

Έτσι ίσως βοηθήσουμε στο να έρθει το καλοκαίρι που επιθυμούμε σε όλα τα επίπεδα.

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
https://enalatv.wordpress.com/
enatiwebtv.gr
Σύνταξη-Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s