Energy Phychology & Yoga Retreat Σοφία Τσουμάκη

32unnamed σοφια

‘Ενα τετραήμερο, αφιερωμένο στο να αισθανθούμε το σώμα μας και τις εσωτερικές μας ανάγκες, να αποτοξινωθούμε σωματικά, ενεργειακά, νοητικά και συναισθηματικά, να ησυχάσουμε τον ταραγμένο μας νού, να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας με την βοήθεια της Γιόγκα και των 5 στοιχείων (Γή, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Αιθέρας) και να ζήσουμε διαφορετικά, ακριβώς έτσι όπως μας αξίζει.

Αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…, κολυμπώντας στα κρυστάλινα νερά του, θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από εξειδικευμένες πρακτικές της Γιόγκα, τελετουργικά και βιωματικές δραστηριότητες που χρησιμοποιούν θεραπευτικά την ενέργεια των 5 στοιχείων, να χαλαρώσουμε από το στρές, να αυτοενδυναμωθούμε και να εκπαιδευτούμε στην τέχνη του να αισθανόμασθε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, απελευθερώνοντας αρνητικά συναισθήματα(φόβο, θυμό, ενοχή, θλίψη κ.α.) αρνητικές σκέψεις και σωματικές εντάσεις που παρεμβαίνουν στην ανάγκη μας να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε τον εαυτό μας και την ζωή.

Το Retreat θα γίνει στην Πάρο και θα φιλοξενηθεί στο Irene’s View Villas (www.irenesview-villas.gr), έναν ζεστό και πανέμορφο χώρο με 9 αυτόνομες μεζονέτες, λίγο έξω από την Παροικιά, χτισμένο σε έναν βράχο πάνω από την παραλία της Αγ. Ειρήνης (5′ με τα πόδια). Κάθε κατοικία φιλοξενεί από 3 – 5 άτομα. Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα και έναν υπέροχο στεγασμένο χώρο με φόντο την θάλασσα (βλέπε φωτογραφία), όπου θα γίνονται τα πρωϊνά μας μαθήματα.

Το καλό και ποιοτικό φαγητό, καθώς και ο τρόπος παρασκευής και κατανάλωσής του, είναι ένα ακόμα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου, αφού είναι ένα ολόκληρο τελετουργικό από μόνο του. Εκτός από τις υπέροχες γεύσεις που θα μοιρασθούμε όλοι μαζί, παρασκευασμένες με την προσωπική φροντίδα και αγάπη της ιδιοκτήτριας (μια από τις εξαιρετικές ικανότητές της είναι η μαγειρική) και την δική μας υποστήριξη, θα έχουμε την ευκαιρία να μυηθούμε σε μια θρεπτική για το σώμα, το νού και την καρδιά μας, ιερή διαδικασία.

Τα γεύματά μας θα είναι χορτοφαγικά χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, έτσι ώστε το σώμα μας να έχει την ευκαιρία να ξεκουρασθεί και να αποτοξινωθεί, ενώ το πρωϊνό μας θα περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς, φρούτα και τσάϊ.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή
05.30μ.μ.- 08.30 μ.μ. Καλωσόρισμα – Γιατί είναι σημαντικό να αισθανόμασθε.»Ζώνες δύναμης»:Αρχαίο τελετουργικό σύνδεσης με τα 5 στοιχεία για αυτοενδυνάμωση, αυτοπροστασία και ενίσχυση της ικανότητάς μας να αισθανόμασθε.

Σάββατο
– 07.30 π.μ.- 08.30 π.μ. Γιόγκα και Διαχείριση του Στρές (εξειδικευμένο μάθημα για την διαχείριση του στρές)
– 08.30 π.μ.- 9.00 π.μ. »Εμβαθύνοντας στην αναπνοή» μέσα από εξειδικευμένες πρακτικές και ασκήσεις
– 09.00 π.μ.- 10.30 π.μ. Πρωϊνό
-10.30 π.μ. – 12.00 μ.μ. Earthing:Σύνδεση με το στοιχείο της Γής για να διευρύνουμε την ικανότητά μας να αισθανόμασθε και άσκηση απελευθέρωσης θυμού από το σώμα, το νού και την ψυχή.
-12.00 μ.μ. – 14.00 μ.μ. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο
-14.00 μ.μ. – 15.30 μ.μ. Μεσημεριανό γεύμα, χορτοφαγικό, αποτοξινωτικό, σπιτικό γεύμα χωρίς γαλακτομικά και γλουτένη- »Τρώγοντας με σεβασμό για το σώμα και την ψυχή»
-15.30 μ.μ. – 18.00 μ.μ.  Ελεύθερος χρόνος
-18.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ. Σύνδεση με το στοιχείο της φωτιάς και ολοκλήρωση της πρωϊνής εργασίας για την απελευθέρωση του θυμού/επίπονων γεγονότων.
Κυριακή
– 07.30 π.μ. – 08.30 π.μ. Γιόγκα και Διαχείριση του Στρές (εξειδικευμένο μάθημα για την διαχείριση του στρές)
– 08.30 π.μ.- 9.00 π.μ.»Εμβαθύνοντας στην αναπνοή»
– 09.00 π.μ. – 10.30 π.μ. Πρωϊνό
– 10.30 π.μ.-11.30 π.μ. Σύνδεση με το στοιχείο του Νερού και »Spiritual Bathing» για καθάρισμα του ηλεκτρομαγνητικού μας πεδίου, διεύρυνση της ικανότητάς μας να αισθανόμασθε, απελευθέρωση της θλίψης, αγωνίας, κατάθλιψης
– 11.30 π.μ.-14.00 μ.μ. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο
– 14.00 μ.μ.- 15.30 μ.μ. Μεσημεριανό γεύμα, χορτοφαγικό, αποτοξινωτικό, σπιτικό γεύμα χωρίς γαλακτομικά και γλουτένη- »Τρώγοντας με σεβασμό για το σώμα και την ψυχή»
– 18.00 μ.μ. -20.00 μ.μ. Βιωματική άσκηση για την απελευθέρωση της ενέργειας της ενοχής και της ντροπής με τη βοήθεια του στοιχείου του νερού, Εικαστική θεραπεία

Δευτέρα
– 07.30 π.μ. – 08.30 π.μ.Πρωϊνή αντιστρές Γιόγκα
– 08.30 π.μ.- 09.00 π.μ.»Εμβαθύνοντας στην αναπνοή»
– 09.00 π.μ.-09.30 π.μ.»Διαλογισμός στη σιωπή»
– 09.30 π.μ.-10.30 π.μ.Πρωϊνό
-10.30 π.μ.-11.30 π.μ.Σύνδεση με τα στοιχεία του Αέρα και Αιθέρα και άσκηση διεύρυνσης της συνειδητότητας/προσωπικής ενδυνάμωσης με τη βοήθειά τους. Απελευθέρωση της ενέργειας της θλίψης από τους πνεύμονες.
-11.30 π.μ. -14.00 μ.μ. Ελεύθερος χρόνος
-14.00 μ.μ. -15.30 μ.μ. Μεσημεριανό γεύμα, χορτοφαγικό, αποτοξινωτικό, σπιτικό γεύμα χωρίς γαλακτομικά και γλουτένη- »Τρώγοντας με σεβασμό για το σώμα και την ψυχή»
-15.30 μ.μ.- 16.30 μ.μ. Κλείσιμο, Εορτασμός

Για το Retreat θα χρειασθείτε: στυλό, τετράδιο, κραγιόνια ή χρωματιστά μολύβια, μπλόκ ζωγραφικής, ένα μικρό πετσετάκι, αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, στρωματάκι γιόγκα, άνετα ρούχα και φυσικά το καπέλλο και το μαγιό σας.

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:
Παρασκευή 3 έως και Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τόπος Διεξαγωγής:
Irene’s View Villas (www.irenesview-villas.gr )
Πάρος

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Επικοινωνήστε έγκαιρα (μέχρι 22/6) στο 6937-164408.
Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη, για την καλή και σωστή οργάνωση του retreat, λόγω της τουριστικής περιόδου(υψηλή περίοδος) και μεγάλης ζήτησης των δωματίων, καθώς επίσης και για την εξερεύνηση της δυνατότητας αγοράς ομαδικού εισιτηρίου με το πλοίο(εφόσον έχουμε αρκετές συμμετοχές) σε οικονομικότερη τιμή.

Βιογραφικό
Η Σοφία Τσουμάκη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συστημική Οικογενειακή Σύμβουλος/Τραυματοθεραπεύτρια, Δασκάλα Ολιστικής θεραπευτικής Γιόγκα και φωτογράφος.
Έχει επίσης σπουδάσει Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θεραπεία τραυμάτων και την ανάπτυξη του δεσμού μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, εκπαιδεύτηκε επί σειρά ετών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό σε σύγχρονα βιωματικά μοντέλα οικογενειακής θεραπείας/τραυματοθεραπείας που εστιάζουν στην θεραπεία των παιδικών τραυμάτων, καθώς και στην αποκατάσταση και στην ανάπτυξη του διακεκομμένου δεσμού μεταξύ των οικογενειακών μελών. Ασχολήθηκε επίσης επί σειρά ετών με την μελέτη και εκπαίδευση στην Ενεργειακή ψυχολογία και σε αρχέγονες θεραπευτικές πρακτικές και παραδόσεις κοντά σε δασκάλους/θεραπευτές και συνεχιστές αυτών των θεραπευτικών δρόμων, όπως είναι ο καθηγητής ανθρωπολογίας Δον Χουάν Νούνες Ντέλ Πράντο, η Δρ. ψυχολόγος/ανθρωπολόγος Ρόμπινετ Κένεντι κ.α.
Είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια/θεραπεύτρια της Νέας Συστημικής Αναπαράστασης Οικογένειας κατά Χέλινγκερ(συντονίζει Οικογενειακές Αναπαραστάσεις),του Γερμανικού Ινστιτούτου Festhaltetherapeut(θεραπεία Δεσμού/Αγκαλιάς Αγάπης της παιδοψυχολόγου Δρ. Γίρινα Πρέκοπ), καθώς και του Καναδικού οργανισμού Taking Flight International Corporation της Δρ. Τζέην Σίμινγκτον που εξειδικεύεται στην θεραπεία του Τραύματος και της Μετατραυματικής Διαταραχής. Έχει επίσης εκπαιδευθεί στην μέθοδο σωματικής θεραπείας Gentle Bionergetics(εστιάζεται στην θεραπεία προ-λεκτικών και εξελικτικών τραυμάτων), που αναπτύχθηκε από την Δρ.Εύα Ράϊχ, κόρη του Σωματικού ψυχοθεραπευτή Βίλχεμ Ράϊχ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια »Αυθεντικού Παιχνιδιού» με τον Δρ. Φρέντ Ντόναλντσον.
Είναι μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Θεραπευτών Δεσμού/Αγκαλιάς Αγάπης και πιστοποιημένη Δασκάλα Γιόγκα(στην οποία ασκείται 26χρόνια και διδάσκει από το 2000) με εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις πάνω στην θεραπεία σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων μέσω της Γιόγκα.
Εργάζεται ατομικά και ομαδικά, υποστηρίζοντας άτομα και οικογένειες στον προσωπικό τους δρόμο αυτοανάπτυξης, θεραπείας και αυτοενδυνάμωσης μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο θεραπείας που περιλαμβάνει το σώμα, την ενέργεια, τον νού, τα συναισθήματα και την ψυχή.Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s