Πραγματοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο με την πιστοποίηση του Laughter Wellness University της Αμερικής.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον εκπαιδευτή – συντονιστή yoga γέλιου Ηλία Κουμπούνη και το ELIAS LAUGHTER CLUB, πραγματοποιήθηκε εισαγωγικό ημερήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο με την πιστοποίηση του Laughter Wellness University της Αμερικής.

ΕΝΑΤΗ DSC_0170


Στο σεμινάριο που  διεξήχθει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο χώρο του Art 92, διδαχθήκαμε ότι έχουμε πάντα την επιλογή να γελάσουμε ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη χαρά στην ζωή μας και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας, από αρνητικές καταστάσεις και γεγονότα. Πρόκειται για έναν ασφαλή, πρωτότυπο, μη παρεμβατικό τρόπο μέσα από τον οποίο δημιουργούνται νέες νευροσυνάψεις στον εγκέφαλο.

ΕΝΑΤΗ DSC_0120 ΕΝΑΤΗ DSC_0123

Η μέθοδος Laughter Wellness δημιουργήθηκε το 2004 από τον Sebastien Gendry, η οποία στηρίζεται στην γιόγκα γέλιου (δημιουργία του Ινδού γιατρού Madan Kataria) , βασισμένη στην θετική ψυχολογία, τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP).

Οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να μας «προγραμματίζουν» σε θετικά συναισθήματα, χειρονομίες ή καταστάσεις ενώ γελάμε, διδάσκοντας στο υποσυνείδητό μας καινούριες αυτόματες αντιδράσεις.
Αποτελεί το καλύτερο αντιστρές εργαλείο με το οποίο επιτυγχάνεται η ευεξία, η χαλάρωση και η επαφή με το εσωτερικό μας παιδί.

Παράλληλα την ίδια μέρα στο ίδιο μέροςστις 20.00 μ.μ. γιορτάσαμε τον 1ο  χρόνο λειτουργίας του Elias Laughter Club,  τα γεννέθλια του εισηγητή-συντονιστή και φίλου Ηλία Κουμπούνη και την ολοκλήρωση του 1ου εκπαιδευτικού σεμιναρίου Laughter Wellness στην Ελλάδα.

ΕΝΑΤΗ DSC_0238

 

ΕΝΑΤΗ DSC_0307

Τυχεροί λοιπόν όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ολοήμερη  Κυριακάτικη εκδήλωση , μιας και εκτός της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας, η ομάδα του 1ου εκπαιδευτικού σεμιναρίου   Laughter Wellness, μοιραστήκαμε αγάπη, χαρά και εμπιστοσύνη, καταλήγοντας να τραγουδάμε εορταστικά, να χορέυουμε και να παίζουμε ως τα μεσάνυχτα!!

ΕΝΑΤΗ DSC_0219ΕΝΑΤΗ DSC_0272ΕΝΑΤΗ DSC_0205ΕΝΑΤΗ DSC_0291

  Ευχαριστούμε τον Ηλία Κουμπούνη & το Elias Laughter Club για την ευκαιρία που μας έδωσε να εκπαιδευτούμε στη μέθοδο Laughter Wellness  του ευχόμαστε να είναι  χιλιόχρονος και κάθε επιτυχία στα πλάνα του Laughter Wellness Hellas.

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση

enalatv.wordpress.com

Επιμέλεια Σύνταξη: Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή

Φωτογραφία: Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή, Σταύρος Λαμπρόπουλος

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s