Ομιλία του Δασκάλου WEI LING YI

Ο  δάσκαλος WEI LING YI, θα βρίσκεται για λίγες μέρες στην Ελλάδα και θα κάνει μία μοναδική παρουσίαση-διάλεξη στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, στις 8 το βράδυ. Διάρκεια  περίπου 2 ώρες. Η διάλεξη θα μεταφράζεται ταυτόχρονα, από τα Κινέζικα , στα Γερμανικά και στα Ελληνικά.

ENATH sifu_cover

Κόστος συμμετοχής 20€ ανά άτομο (παιδιά και ΑΜΕΑ δωρεάν, άνεργοι 10 ευρώ)…

«Η Ζωτική ενέργεια Qi , η Υγεία των Ανθρώπων και η Ομορφιά της Γης»

Κάθε ζωή προέρχεται από μια κοινή πηγή: την “Αρχική Ενέργεια”, η οποία ονομάζεται και “First Qi”. Αυτό το Qi ρέει συνεχώς σε όλα τα έμβια όντα και τα επιτρέπει να μεγαλώνουν, να αναπτύσσονται και να αναζητούν την τελειότητα. Έλλειψη σε Qi οδηγεί σε ασθένεια, εκφυλισμό και θάνατο.
Από την αρχαιότητα υπήρξαν σε πολλούς πολιτισμούς μέθοδοι και διδασκαλίες για ενδυνάμωση της ζωτικής ενέργειας Qi, ανάπτυξη του πνεύματος και της ψυχής και επίτευξη μιας μακράς και υγιής ζωής. Δυστυχώς αυτή η μεγάλη αρχαία γνώση των ανεπτυγμένων πολιτισμών έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό πλέον.
Σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της πληροφορίας ο Μέγας Δάσκαλος του Lotus WEI LING YI (από την Κίνα) ενώνει της αρχαίες γνώσεις της Ανατολής με τις σύγχρονες έρευνες αιχμής της Δύσης. Αυτά ενσωματώνονται στη διδασκαλία της YiXue (μιας καινούριας ολιστικής κουλτούρας) και γίνονται βάση μιας νέας ολιστικής επιστήμης και στάσης ζωής. Ουρανός και γη, ύλη και πνεύμα, σώμα και ψυχή δεν είναι πλέον αντιθέσεις, αλλά αλληλοσυμπληρούμενες πτυχές μιας διαδραστικής ολότητας.
Με την βοήθεια απλών αλλά τακτικών ασκήσεων πρώτα ενισχύεται το Qi και αυξάνεται η ικανότητα της αυτοΐασης και εν συνεχεία καλλιεργούνται η καρδιά, το πνεύμα και η ψυχή. Δεν αρκεί “μόνο” να γίνουμε υγιείς, ο άνθρωπος είναι άρρηκτα συνδεμένος “με τον ουρανό και τη γη”. Ως εκ τούτου φέρει μια μεγάλη ευθύνη για την ψυχή του, το περιβάλλον και την κατάσταση της γης.
Ο WEI LING YI μας διδάσκει πως

– να φτάσουμε τον χαρακτήρα μας, σαν “εργαλείο της ψυχής”, στην υψηλότερη κατά Πλάτωνα αρετή , την «Kαλοκαγαθία – συνήθεια προαιρετική των καλύτερων ανθρώπων”, σε αρμονία με το αγαθό, το αληθινό και το άρτιο (ωραίο)
– να σέβομαστε “τη μητέρα των πάντων” , τη γη, να αγαπήσουμε την ομορφιά της και να την προστατεύουμε
– τελικά να αποκτήσουμε την ένωση (αρμονία) με τον ουρανό (διάστημα) και τη γη.
Διότι η τελειότητα της υγείας είναι η υγεία της ψυχής.

ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση.

Επιμέλεια κειμένου : Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s