Χρόνια μας πολλά !!Να χαιρόμαστε τις «Μαρίνες» μας???!!!

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, γιορτάζουν οι Μαρίνες και οι Μαρίνοι στέλνουμε σε όλους τις καλύτερες ευχές μας! Αφιέρωμα στους εορτάζοντες η παρακάτω φωτογραφία από την Αγία Μαρίνα …στην Αίγινα,ώστε να έλξουν αξέχαστες διακοπές!!!

 

ΕΝΑΤΗ ΑΓ ΜΑΡΙΝΑ

Όμως, τις τελευταίες δύο ημέρες, έχω υπ όψιν και μια άλλη Μαρίνα…αυτή του Φλοίσβου.Εδώ το να ευχηθώ να την χαιρόμαστε…δεν βγαίνει…μπλοκάρει..

ΕΝΑΤΗ ΦΛΟΙΣΒΟΣ1

ΕΝΑΤΗ ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Παλαιοφαληριώτισα γαρ, στις αρχές της εβδομάδας, έχοντας αναλλάβει να  πάρω μια συνέντευξη, επέλεξα ως περιβάλλον την Μαρίνα του Φλοίσβου…το σκεπτικό ήταν να αναδείξω και τον τόπο μου, μέσα από το θέμα που θα παρουσίαζα.

Αυτό  όμως στάθηκε ανέφικτο, μιας και κατά την άφιξη μας  στην είσοδο της Μαρίνας, ο φύλακας μας ενημέρωσε ότι απαγορύεται η είδοδος με κάμερα ή φωτογραφική μηχανή εντός του χώρου της Μαρίνας, καθότι ο χώρος είναι ιδιωτικός!! Ξαφνιαστήκαμε η αλήθεια είναι από αυτή την δήλωση, ρωτώντας ποιανού είναι μας απάντησε του Λάτση!…α! και των Τούρκων που προ ενός έτους περίπου αγόρασαν το 50% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ…

Συνεχίζοντας τον διάλογο μαζί του, μάθαμε πως άλλοι που επέμειναν να εισέλθουν και να κάνουν λήψεις …αντιμετώπισαν μέχρι και κατάσχεση του εξοπλισμού από το Λ.Σ.

Μας ενημέρωσε δε, πως υπάρχει «διοικητήριο» όπου θα μπορούσαμε να  πάμε να ζητήσουμε άδεια….  πήγαμε αλλά ούτε κι αυτό έφερε αποτέλεσμα….μας σύστησαν να κάνουμε άιτηση…μπλα μπλα…και μόνο αν είμαστε κάποιο γνωστό κανάλι…υπάρχει περίπτωση..(δεν είναι και σίγουρο) να μας επιτραπεί!! Ακόμα κι όταν εξηγήσαμε πως θα μας αρκούσε να κάνουμε τις λήψεις μας σε κάποιο από τα μαγαζιά (καφέ- εστιατόριο) της Μαρίνας, δεν τους πείσαμε.

Έτσι μετά από αυτό το βίωμα, πως να γιορτάσουμε και να χαρούμε για τη Μαρίνα μας;

Ούτε να φωτογραφηθούμε δεν μπορούμε στην γειτονιά μας…

Αναρωτιέμαι βέβαια, σε τι χρησιμεύει αυτή η απαγόρευση…

Η Μαρίνα του Φλοίσβου αδιαμφισβήτητα αποτελούσε όλα τα χρόνια ένα μοναδικό στολίδι, πόλο έλξης για τους ντόποιους αλλά και όλους τους πολίτες της πρωτεύουσας, λόγω μοναδικότητας του περιβάλλοντος και της χωροταξίας. Έτσι έχει φωτογραφηθεί επαρκώς απ όλους μας στο παρελθόν…επίσης φωτογραφίες κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Από την άλλη ο οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί με ένα κινητό ή οποιοδήποτε άλλο «διακριτικό τεχνολογικό επίτευμα» να καταγράψει σε ένα απλό περίπατο…ότι θα τον ενδιέφερε από το τοπίο…

και μιας και δεν βρίσκω κάποιον προφανή λόγο καταλήγω…για να συνηθίζουμε τις απαγορεύσεις!!!!

Μάλιστα  μιας και στο Π. Φάληρο ουδείς εως σήμερα έθεσε θέμα για την πώληση αφ ενός, αλλά και  για τις απαγορεύσεις αφετέρου, ούτε από την τοπική διοίκηση αλλά  ούτε από τους κατοίκους ή άλλους φορείς, κρίνω πως ανταποκρινόμαστε μια χαρά στα νέα μέτρα και δεν ενοχλούμαστε από τις απαγορεύσεις…

Μπορούμε να γιορτάζουμε  κάθε χρόνο για λιγότερες «Μαρίνες»…ή να ανακαλύψουμε Εναλλακτικά, μια νέα εορτή όπου με αυτή θα εορτάζουμε τις «Ξεπουλημένες Μαρίνες»  !!

‘Όπως και να έχει..βοήθεια μας!!!

 

Για την ΕΝΑΤΗ

Σύνταξη:

Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή

Φωτογραφίες: Google

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s