ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ- ΒΑΘΥ ΠΟΡΦΥΡΟ,ΟΝΤΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΑΝΤΗ ….!!!

Η ΕΝΑΤΗ υποστηρίζει τους νέους καλλιτέχνες , την ανάδειξη των ικανοτήτων που όλοι μας έχουμε και την σύγχρονη έκφραση. Σήμερα θα φιλοξενήσουμε Ποίηση , ένα πρώτο δείγμα από το έργο της  Μαρίας  Μπελαντή.

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΝΤΑ,
ΣΤΟΥ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΦΙΑ,ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ
ΛΑΓΝΑ ΚΟΡΜΙΑ
ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΥΟ ΚΕΡΙΑ,
ΑΝΑΜΜΕΝΑ
ΣΤΗΣ ΛΑΓΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΤΙΑ…..!!!

ΒΑΘΥ ΠΟΡΦΥΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΝΤΑ,
ΣΑΝ Σ΄ΑΓΑΠΩ, ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΑ, ΠΑΘΗΤΙΚΑ, ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ
ΣΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΑ,
ΣΕ ΧΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΡΦΥΡΑ,
ΟΛΟΓΥΜΝΑ, ΣΕ ΧΟΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΑ…!!

ΒΑΘΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Ο ΠΟΘΟΣ,
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΚΟΧΛΑΖΕΙ,
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΝΤΑ
ΕΚΦΡΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΡΕΦΕΙ
ΣΤΑ ΤΡΙΣΒΑΘΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ…!!

ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ
ΠΟΥ Ο ΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ,
ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΖΕΙ,
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΓΙΑ ΓΥΜΝΑ ΚΟΡΜΙΑ, ΓΙΑ ΑΓΑΠΕΣ ΛΑΓΝΕΣ,
ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ…!!!

ΧΙΛΙΑ ΚΕΡΙΑ,
ΧΙΛΙΑ ΦΙΛΙΑ, ΛΕΝΕ ΤΟ Σ΄ΑΓΑΠΩ, ΗΔΟΝΙΚΑ,
ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΗΧΟΥΝ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΧΩ ΓΛΥΚΕΙΑ,
ΣΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ , ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΙΑ…!!!
ΛΑΔΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ,
ΚΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΥΖΟΥΝ ΣΩΜΑΤΑ
ΕΡΩΤΩΝ,
ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΠΑΣΜΩΝ ΠΛΑΣΜΕΝΑ,
H ΑΝΑΤΟΛΗ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ,
ΣΤΗΣ ΠΙΟ ΜΕΘΥΣΤΙΚΗΣ,
ΝΥΧΤΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ,
ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΩΝ, ΓΕΡΜΑ……!!!

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ,
ΣΕΝΤΟΝΙΑ, ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ,
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΣΚΟΤΕΙΝΟ , ΦΑΝΤΑΖΕΙ,
ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΕΡΩΤΑΣ
ΙΚΕΤΗΣ
ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ,
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΣΠΑΡΑΖΕΙ………!!!!

ΕΝΑΤΗ..

Μπελαντή Μαρία του Γρηγορίου και της Αμέρισσας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, καταγωγή από τον Κρουσώνα, Ηρακλείου Κρήτης .Εργάστηκε μέχρι και πέρυσι, ως Υπάλληλος στο Τμήμα Υποστήριξης Προσωρινών Καθυστερήσεων, της Μαρφιν Λαϊκής Τράπεζας και μετέπειτα της Λαϊκής Τράπεζας, από την οποία και απεχώρησε. Σήμερα εργάζεται ως Λογοτέχνης ,Ποιήτρια και Στιχουργός και παράλληλα γράφει και αρθρογραφεί, σε λογοτεχνικά Ελληνικά Περιοδικά.
Απεφοίτησε από το Εξατάξιο Θεωρητικό Λύκειο του Β΄ Τοαιτσείου, Αρσακείου Εκάλης, Είναι Πτυχιούχος, του Πολιτικού Τμήματος, του Παντείου Πανεπιστημίου, Φοίτησε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρό παιδί, είχε έφεση στο γράψιμο, στο Διάβασμα, στον χορό, στο τραγούδι και γενικά στην Τέχνη . Ζωγράφιζε, τραγουδούσε, καθώς επίσης μετείχε σαν Υψίφωνος στην Χορωδία του Σχολείου της. Όλα τα χρόνια, αγαπούσε πολύ το Θέατρο και διάβαζε Ποίηση και Λογοτεχνία..!!Εδώ και έξη χρόνια άρχισε να γράφει Ποίηση και συστηματικότερα την τελευταία Τριετία…!!Διαβάζει μετά μανίας Λογοτεχνία και Ποίηση , Ελληνική και Ξένη και αρχίζει να γράφει τα πρώτα της Ποιήματα…!!
Αγαπημένος της Συγγραφέας από τα εφηβικά της Χρόνια ,ο Νίκος Καζαντζάκης και ποιητές Καβάφης και ο αγαπημένος της Μανώλης Αναγνωστάκης. Γραφεί Ποίηση επί παντός Επιστητού, αλλά την εκφράζει και την λυτρώνει κυρίως η Ερωτική Ποίηση. Η Ερωτική Ποίηση, αλλά και κάθε τι που την αγγίζει ,γιατί γνώμονας της στην Ποίηση ,είναι καθώς λέει το Ταξίδι Ψυχής και η Πορεία του…., γιατί η Πορεία μετράει στην Ποίηση και αυτή εξυψώνει τον Προορισμό….!!! Έχει γράψει γύρω στα Τριακόσια Ποιήματα, πεζά, στίχους, άρθρα και δόκιμα ……!!
Έχει εκδώσει το 2013, δυο βιβλία ,ποιητικές Συλλογές με την συμμετοχή και άλλων σαράντα περίπου Νέων Ελλήνων ποιητών. Το πρώτο βιβλίο είχε τον Τίτλο «Κι εσύ το Είδες », το δεύτερο βιβλίο, είχε τον Τιτλο ,» Σύν Ποιείν ΄΄ και ήταν και αυτό μία μεγάλη Ποιητική Ανθολογία ,με την Συμμετοχή Πολλών Νέων Ελλήνων Ποιητών και Λογοτεχνών. Και τα δύο βιβλία πουλήθηκαν, κυκλοφόρησαν και προβλήθηκαν διαδικτυακά σε πολλούς Ποιητικούς Ιστότοπους και Λογοτεχνικές Σελίδες .Συνεχίζει γράφοντας διαρκώς Κέιμενα, Πεζά, Στίχους και οτιδήποτε την ευαισθητοποιεί, κοινωνικό, πολιτικό αλλά βεβαίως περισσότερο Ερωτικό, που είναι και η κύρια Έκφανση της Ποίησης της….!!
Γράφει Στίχους, αλλά και Λογοτεχνικά Άρθρα, σε Περιοδικά…..!!

Το 2012, στην Μέρα Παγκόσμιας Ποίησης, του κ. Νίκου Καρίμπα βραβεύτηκε με το Τρίτο Βραβείο, τιμητικά..για το Ποίημα της » Σταγόνες Βροχής η Θλίψη μου »’….!! Σήμερα η Ποίηση της, αρχίζει να ξεφεύγει λίγο από τα σύνορα της Ελλάδας, αφού Ποίημα της έχει μεταφραστεί στα Αλβανικά Επίσης η Ποίηση της , έχει φίλους στην Σουηδία και σιγά σιγά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η ίδια είναι υπέρμαχος της Βιωματικής Ποίησης, αφού λέει ότι η ποίηση της είναι οι δονήσεις της Ψυχής της και έτσι ταξιδεύει μέσα στον Κόσμο των γραπτών της και του Κόσμου που η ίδια Ονειρεύεται..έναν κόσμο, με Έρωτα Παντοκράτορα, Πάθος, Αγάπη και Ανθρώπινες Αξίες…!!!!

ΕΝΑΤΗ

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s