Ιούνιε Άκου…

Μπορεί ο Ιούνης να είναι μπερδεμένος, μπορεί να θέλει να μας δείξει πόσο συμπαθητικές είναι οι καλοκαιρινές μπόρες, δεν ξέρω ποιός τον πίκρανε και κάνει τέτοια επεισόδια,αλλά εμείς έχουμε γιορτή!! …Ιούνιε κανόνισε, ήρθε η ώρα  να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων… έχουμε σκοπό να γιορτάσουμε στην θάλασσα την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου , θέλουμε να αφήσεις τον ήλιο να λάμψει και να βάλεις τα δακρύβρεχτα στην άκρη …ήρθε  το θερινό ηλιοστάσιο και επισήμως έχουμε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!  Δες τι εννοώ..  Το θερινό ηλιοστάσιο  αποτελεί ένα λαϊκό χρονικό ορόσημο, μια πανάρχαια και πανανθρώπινη γιορτή του Ήλιου, η οποία έχει τις ρίζες της στα πολύ παλιά χρόνια. Στην αρχαία Αθήνα το έτος ξεκινούσε από το θερινό ηλιοστάσιο.

ΕΝΑΤΗ

Σήμερα Σάββατο 21 Ιουνίου το μεσημέρι -συγκεκριμένα στις 13:51 ώρα Ελλάδος- θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα εγκαινιάσει τυπικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας.  Άκουσες Ιούνιε; Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα αρχίσει ο χειμώνας .. ( δεν νομίζω να προτιμούσες να βρίσκεσαι εκεί Ιούνιε); Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προν τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο. 

Ας γιορτάσουμε λοιπόν Ιούνιε, όλοι μαζί όπως πάντα και το φετινό  θερινό ηλιοστάσιο, με ηλιοφάνεια και όλη τη λαμπρότητα που του αρμόζει!!

Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή

Αφιερωμένο στον πιο βροχερό Ιούνη που έχω γνωρίσει !

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s